Geschiedenis

Van begrafenissen Sioulants tot Hansen Uitvaartzorg.

De oorsprong van begrafenissen Sioulants ligt bij Robert Sioulants (Ede) en zijn echtgenote Clemence Keyen. Zij begonnen als schrijnwerker / meubelmaker met het vervaardigen van doodskisten.

 • Jaren 60

  In de jaren 60 voegden zoon René Sioulants en zijn echtgenote Celine Thomas zich bij in de zaak van schrijnwerkerij, meubelen en begrafenissen. Begrafenissen vloeiden in die tijd – zoals overal – voort uit de schrijnwerkerij en de meubelmakerij. Het beroep begrafenisondernemer vindt dan ook vaak zijn oorsprong in het vak van schrijnwerkers, meubelmakers en ververs.

   

  René en Celine hebben zich gedurende al die jaren ingezet en de zaak stond in de streek gekend voor hun stijlvolle uitvaarten. De kinderen toonden echter geen interesse in het verder zetten van de zaak.

 • 2001

  In januari 2001 werd de zaak overgenomen door Gert Hansen en Christof Lelong en werd er verder gewerkt onder de naam Hansen & Sioulants.

 • 2003

  In 2003  werd bij de opening van een tweede vestiging in Zelem besloten om een vennootschap op te richten. Vanaf toen werd er verder gewerkt onder de naam Uitvaartverzorging Hansen bvba.

 • 2005

  In 2005 startten de eerste grote verbouwingen aan het funerarium gelegen aan de Dorpsstraat te Geetbets.

 • 2006

  In 2006 deed de kans zich voor om uit te breiden in de Stationsstraat. Er werd een functionele zaal bijgebouwd waar de familieleden na de laatste begroeting wat kunnen bijpraten met een tasje koffie. De zaal was tevens omvormbaar tot aula. Achter de nieuwe gebouwen werd een waterpartij en tuin ingericht om zo extra rust te creëren.

 • 2011

  In 2011 werd het uitvaartcentrum in Geetbets uitgebreid met een aula en koffiezaal. In de kelderruimte werd een volledig nieuwe digitale drukkerij ingericht om de families nog sneller en beter van dienst te kunnen zijn wat betreft de rouwberichtgeving. Ook de begroetingsruimtes en familiezaaltjes in Geetbets en Zelem werden in een nieuw, warm en eigentijds jasje gestoken.

 • 2016

  In 2016 werd in de Linkhoutsestraat 3 in Zelem een gebouw aangekocht. De tuin van dit gebouw stond in verbinding met de tuin van het bestaande uitvaartcentrum. Een unieke gelegenheid om uit te breiden met een aula, koffiezaal en privaat parking. Na twee jaar plannen en hard werken was de opening van aula ‘de Heyde’ in de zomer van 2018 een feit. Een nieuwbouw voorzien van de nieuwste technologieën qua beeld en klank. Uiteraard werd ‘de Heyde’ smaakvol ingericht in de intussen kenmerkende warme huisstijl van Hansen Uitvaartzorg.

 • 2019

  In 2019 werden de eerste bruggen gelegd voor een verregaande samenwerking tussen Begrafenissen Vranken uit Nieuwerkerken. In het najaar hebben de gesprekken definitieve vorm genomen en sinds 15 december 2019 zet Hansen Uitvaartzorg de activiteiten van begrafenissen Vranken verder. Intussen hebben de plannen voor de verdere uitbouw van het uitvaartcentrum Vranken aan de Kerkstraat 124 vorm gekregen. De eerste kleine veranderingen zijn een feit en zo zal de verdere modernisering van het uitvaartcentrum in 2021 van start gaan. Het uitvaartcentrum blijft op het voor u gekende adres, Kerkstraat 124 te Nieuwerkerken. Hier werken we verder onder de naam Hansen | Vranken Uitvaartzorg. Langs deze weg willen wij Jean-Pierre en Greta Vranken-Theys oprecht bedanken voor hun jarenlange inzet bij de uitbating van hun onderneming. Dit steeds met de nodige passie, een luisterend oor en medeleven bij de getroffen families. Uiteraard zal u Jean-Pierre nog regelmatig ontmoeten bij begroetingen en uitvaarten.

 • 2020

  1 januari 2020, exact 19 jaar na de eerste overname wordt Uitvaartverzorging Hansen bvba omgevormd tot Hansen Uitvaartzorg bv en is zo klaar voor de toekomst. Met aula’s en de mogelijkheid tot afscheidsplechtigheden in elk uitvaartcentrum staan wij ter uwer beschikking in Geetbets, Zelem-Halen en Nieuwerkerken.

Gert, Christof en hun medewerkers begeleiden, luisteren en organiseren met hun verstand, maar vooral met hun hart.